Російська Православна Церква у зв’язці з УПЦ МП брала участь у спробах придушення подій на Майдані та активно брала участь в розвідувальних діях. Про це в інтерв’ю Радіо Свобода заявив російський журналіст, релігієзнавець, колишній заступник керівника Місіонерського відділу Тульської єпархії РПЦ Валерій Отставних.

“Мені б хотілося підготувати інтерактивну програму з іменами, прізвищами, з відео під назвою “Роль РПЦ в агресії Росії проти України”, – каже журналіст. – РПЦ у зв’язці з Українською Православною Церквою Московського Патріархату брала участь у спробах придушення подій на Майдані. Коли привозили тітушок зі сходу України, їх розміщували в Києво-Печерській лаврі. Є фотографії, де зафіксовані автобуси з російськими номерами, навіть з Росії привозили тітушок. Поки тітушки там годувалися, відпочивали, двері лаври зачинялися, богослужіння припинялися з технічних причин”.

Колишній заступник керівника Місіонерського відділу Тульської єпархії РПЦ запевняє, що тітушок далі везли на Майдан, Маріїнський парк, де “вони пробивали голови прихильникам реформ, противникам Януковича”

“Церква брала активну участь в розвідувальних діях. Про це переконливо свідчить Стрєлков-Гіркін. Він говорить про те, що це була спецоперація під назвою “Дари волхвів”. Привозили в 2013 році так звані “Дари волхвів”, ковчег такий, привозили і до Києва, і до Криму, все це було під патронажем людини, пов’язаної з адміністрацією президента, православного мецената Малофєєва. В його оточенні і був Гіркін, – продовжує Валерій Отставних. –  Є фотографія, де Гіркін присутній як один з тих, хто супроводжував “Дари волхвів” в Києві. Тобто, він був на Майдані, щоб з’ясувати ситуацію. Дари побували в Криму для того, щоб знову-таки промацати грунт і зібрати розвіддані, чи можливе введення російських військ до Криму або неможливо. Потім диверсійно-розвідувальна група під керівництвом Гіркіна прийшла до Слов’янська. Куди вони перш за все прийшли? В місцеву церкву. Настоятель цієї церкви зараз втік, бо Слов’янськ звільнили українські війська. Вони відсиджувалися всю ніч, ці 50 осіб, на території парафії, поки батюшка не ​​підігнав їм ще кілька сотень колаборантів, тобто загін збільшився приблизно до 400 осіб”.

Розповідає релігієзнавець про зв’язок між керівниками терористичної ДНР і людьми, близькими до Путіна. Валерій каже, що Гіркін критикував Путіна.

“Путін нас не підтримує, не вистачає людей, не вистачає озброєнь, ми тут тримаємося до останнього, нам не надсилають і так далі, – розповідає журналіст. –  Людина, близька до Кремля, каже: “Ти скажи Гіркіну, щоб він замовк і поменше про це говорив, тому що ним не задоволені. Це мені сказав отець Тихон Шевкунов”. Тобто в цій зв’язці між церквою, адміністрацією президента, “Російською весною”, Малофєєва, Гіркін – виникає фігура тепер уже єпископа, намісника Стрітенського монастиря, якого дехто називає духівником Путіна”.

Архимандрит Тихон (Георгій Шевкунов), президент Росії Володимир Путін та Патріарх Кирило

Каже, що саме о. Тихон  був сполучною ланкою між патріархом  Кирилом і Путіним. “Я вже не знаю чому, але він має величезний вплив на Путіна. Відомо, що в Кремлі існує молитовна кімната, де Шевкунов здійснює літургію. Люди, які вхожі в Кремль, бачили, як одного разу Путін забіг по-швидкому: не сповідався, не вистоював довго, а просто йшов по коридору, зайшов в домовий храм і причастився у Тихона Шевкунова, – продовжує Валерій Отставних. – Тобто, Шевкунов влаштував молитовний храм Путіна в Кремлі. Він з ним подорожував, на Валаам вони їздили, він на нього має вплив. Не знаю, наскільки він сильний, але думаю, що Тихон Шевкунов по впливу на Путіна буде крутіший, ніж діючий Патріарх Кирило. Мені здається, що Кирило навіть ревнує Шевкунова через вплив на Путіна”.

Comments are closed.