Церква Саєнтології запустила свою телевізійну мережу в США для “створення власної історії”, а один з її керівників підкреслює: “Якщо ви самі не пишете свою історію, за вас її напишуть інші”, повідомляє Седмиця з посиланням на theguardian.

З 12 березня церква саєнтології запустила в роботу мережу телевізійних каналів в США з різноманітними програмами, наприклад “Зустріч з саєнтологом”, “Голоси за гуманізм” і “Рон Хаббард: від першої особи”. Напередодні відкриття на багатьох веб-сайтах і в Твіттері вівся зворотний відлік цієї події, після чого в ефір пішли програми на каналах Apple TV, Amazon Fire, DirecTV і Roku. У рекламному хвилинному ролику церковної телевізійної мережі слухачам повідомляють, що «найцікавіше не те, що ви чули, а те, що не чули ніколи». Потім анонсуються багато програм, в тому числі про життя і здобутки Рона Хаббарда, батька-засновника церкви. Церква давно готувалася до цієї події – з тих пір як ще в 2016 році був куплений за 50 млн доларів величезний медіа-комплекс на Сансет-бульварі в Лос-Анжелесі.

“Тепер ми приступаємо до написання нашої власної історії, і робимо це набагато ретельніше, ніж будь-яка інша релігія в історії людства – говорив під час відкриття медіа-комплексу Девід Міскевідж, один з творців і керівників церкви. – Відтепер вся ця робота буде виходити звідси, з комплексу Scientology Media Productions. Як то кажуть, «якщо ви самі не пишете свою історію, за вас її напишуть інші”.

Церква саєнтології і раніше широко вдавалася до засобів телебачення для залучення нових членів. Так, понад шість років церква широко рекламувала себе під час «Супербоула». Гра і супутнє їй святкування протягом багатьох років де-факто стали національним святом США. У своєму ролику церква намагається зацікавити глядача канонами своєї віри, запитує “цікаво вам?” і запрошує відвідати свій офіційний сайт.

Відзначимо, саєнтологи неодноразово звинувачувалися правоохоронними органами в порушенні релігійних свобод, ухиленні від сплати податків у великих розмірах і проведенні незаконних фінансових операцій. У багатьох країнах прийняті закони, які обмежують діяльність «Церкви Саєнтології», а в Австралії, Канаді, Італії, Греції їх діяльність взагалі заборонена.

Comments are closed.