Запорізька громада, яка покинула УПЦ МП через цькування її настоятеля Ігоря Савви за український патріотизм, провела першу службу в храмі УПЦ КП. Культову споруду вірянам дозволила використати Запорiзька епархiя Київського Патріархату без умов переходу під юрисдикцію їхньої Церкви. Про це у мережі Facebook написала одна з вірянок Олена Гулая.

“Сьогоднi пiсля першої служби вигнана з Запорiзької епархії УПЦ МП (за непоминання Патріарха Кирила РПЦ, служби українською та рос., молитви за українських воїнiв, християнську та патрiотичну українську позицiю!) колишня частина громади Храм Веры, Надежды, Любови и матери их Софии у дружньо наданому єпископом Фотiем храмi св.Миколая Чудотворця (на трампарку) м. Запорiжжя Запорiзької епархї УПЦ КП, – пише Олена. – Дякуємо Богу та Його друзям за пiдтримку! Служити Богу в храмi надано нам тимчасово без умов переходу до КП. Залишаємося християнською, православною церквою без приналежностi до патрiархатiв…”

Зараз, за словами Олена, вони шукають приміщення для звершення богослужінь та створення просвiтницького центру.

“Ми вiдкритi до зустрiчей з християнами, православними, канонiчними та неканонiчними. А також-християнами рiзних конфесiй, громадянами iнших вiросповiдань, атеїстами тощо. Деякi прихожани - за створення в Українi омрiяної Единої Помiсної Православної Автокефальної Церкви. У будь-якому випадку, особливо зараз, ми вiдчуваємо, що реально “Бог є Любов” (Iв., 4:8)”, – завершила Олена.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”h5m2ff26g” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”dzkir3ykdc” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”byqe7ck3kb”]PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3Bvc3QucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGZWxlbmEuZ29vbGF5YSUyRnBvc3RzJTJGMTY0MzIxNjk5MjQyNTQ5MyZ3aWR0aD01MDAiIHdpZHRoPSI1MDAiIGhlaWdodD0iNjA2IiBzdHlsZT0iYm9yZGVyOm5vbmU7b3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiPjwvaWZyYW1lPg==[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Як відомо, Запорізька єпархія УПЦ МП позбавила о. Ігоря Савву парафії через проукраїнську позицію. За словами вірян, отець Ігор, зокрема, молився за перемогу ЗСУ та відмовлявся згадувати у Богослужіннях Російського Патріарха Кирила.

Comments are closed.