У США смертна кара незабаром почне виконуватися за новим способом. У штаті Оклахома вперше для цього почнуть використовувати газоподібний азот, про це інформує Islam-today.

Нагадаємо, приведення у виконання вищої міри покарання в Оклахомі було тимчасово припинено ще у 2015 році. Тоді смертні страти здійснювалися шляхом смертельних ін’єкцій, які в ряді випадків приводили у засуджених до нестерпних болів.

Так, у 2014 році засуджений Клейтон Локетт, як повідомляється, помирав у муках, що тривали більше 40 хвилин. Експерти встановили, що причиною стало те, що неправильним чином подіяв засіб для ін’єкції.

Примітно, що в ряді інших штатів в останні роки також припиняли практику страт у зв’язку із браком необхідних для процедури отруйних речовин. Дефіцит отруйних речовин був викликаний тим, що європейські виробники таких препаратів припинили їх поставки у США, так як виступають проти смертної кари. В Оклахомі законодавці цю проблему, очевидно, вирішили.

Повідомляється, що газоподібний азот – це безбарвна і несмачна речовина, що міститься у повітрі. При вдиханні в чистому вигляді, тобто без кисню, призводить до смерті.

Нагадаємо, смертна кара зараз дозволена в 31 американському штаті.

Comments are closed.