Англіканська Церква вперше почне приймати пожертви через термінали безконтактної оплати, які з’являться в 16 тис. храмах Великобританії, включаючи 42 собори, йдеться в повідомленні на сайті релігійної організації.

Влітку 2017 року нову систему успішно випробували в 40 храмах по всій країні. Партнерами Англіканської Церкви стали два фінтех-стартапи – лондонський SumUp і стокгольмський iZettle. Головний стратег iZettle Юхан Бендс у вівторок незграбно пожартував, заявивши, що союз їх компанії з Церквою “укладено на небесах”.

“Методи оплати швидко змінюються, особливо для молодших прихожан, які перестали носити з собою готівку. А ми хочемо, щоб всі покоління могли використовувати всі можливості храму”, – заявив Джон Престон, який відповідає за питання управління в Церкві Англії.

Нова програма, як очікується, дозволить збільшити приплив пожертв на весіллях і хрестинах, особливо від тих британців, які нечасто бувають в Церкві і приходять без готівки, пишуть британські ЗМІ. Тепер вони зможуть внести дар по банківській карті або з мобільного телефону, як за допомогою мобільних платіжних систем, так і просто через текстові повідомлення.

Церква Англії збирає близько 580 млн. фунтів стерлінгів (понад $ 800 млн.) щорічно, проте основний обсяг представляють фіксовані відрахування прихожан, а не пожертви в храмах.

Католицька церква в Великобританії також почала міграцію на безготівкові платежі: кілька парафій в Вестмінстері з минулого року приймають пожертви по СМС. Обсяг безконтактних платежів у Великобританії за три роки до червня 2017 року виріс в 20 разів, повідомило минулого тижня міністерство фінансів країни. За його оцінками, до 2026 року готівка складе лише 21% всіх платежів у порівнянні з 40% в 2016 році і 62% в 2006 році.

Comments are closed.