Католицький архиєпископ Дакара Бенжамен Ндіайе рішуче засудив викрадення і жертвопринесення дітей, що почастішали останнім часом у Сенегалі, повідомляє Православне життя.

З початку цього року сенегальські ЗМІ майже щодня повідомляють про зникнення дітей. Як правило, викрадених невдовзі знаходять мертвими і покаліченими. За даними поліції, в кожному випадку у трупів були відсутні певні органи.

На початку березня 14-річна школярка з міста Хомболе розповіла журналістам, що її викрали, але потім відпустили, оскільки вона не відповідала потрібним критеріям: замовникам викрадення були потрібні діти у віці від 2 до 4 років. Дівчинка також розповіла, що в пошуках своїх жертв злочинці в балаклавах роз’їжджають на джипі. Школярку показали якомусь чоловіку – вочевидь, замовнику, але він «забракував» її через вік. Після цього дівчинку відвезли в інше місто і там випустили.

Жертвопринесення дітей, як і осквернення могил на християнських і мусульманських кладовищах, відбуваються в рамках чаклунських ритуалів, які раніше не мали такого поширення в Сенегалі, повідомляє Седмиця. Число злочинів такого роду значно зростає перед виборами, що дає підстави вважати, що приносячи в жертву дітей, деякі політики хочуть задобрити певні божества і домогтися влади та багатства.

«Ніякі політичні амбіції або прагнення до багатства не можуть виправдати подібні дії», – йдеться в заяві архиєпископа Ндіайе, виданому в зв’язку зі зростанням ритуальних вбивств.

Comments are closed.