Папа Римський Франциск може відвідати Білорусь тільки після згоди Патріарха Кирила (Гундяєва), заявив глава Білоруської Православної Церкви Московського Патріархату митрополит Павло, Патріарший Екзарх всієї Білорусі, передають РІА Новини.

Раніше глава Римсько-Католицької Церкви Білорусі Тадеуш Кондрусевич повідомив, що Папа Римський Франциск не зможе відвідати Білорусь в 2018 році через щільний робочий графік.

Посол Ватикану в Білорусі Габор Пінтер заявляв, що Папа Римський “надзвичайно позитивно” ставиться до можливого візиту в республіку, однак дипломат не зміг назвати конкретну дату і навіть рік. При цьому Пінтер запевнив, що ведеться робота на різних рівнях, щоб “ця подія змогло здійснитися в найближчому майбутньому”.

“Що стосується візиту понтифіка до Білорусі, то це питання, яке повинні обговорювати глава Російської Православної Церкви і понтифік. Тобто це не наш рівень, це навіть не рівень … міждержавних відносин. На першому плані – церковний рівень. Як тільки папа Римський обговорить це [можливий візит] з Патріархом [Кирилом], то нам тоді дадуть знати, на якому рівні це знаходиться”, – сказав митрополит Павло журналістам.

Раніше прес-служба Ватикану повідомила, що з 22 по 25 вересня відбудеться візит Папи Римського в країни Балтії. Понтифік відвідає Литву, Латвію та Естонію, які в минулому перебували під окупацією СРСР, правонаступником якого виступає сучасна Російська Федерація.

Comments are closed.