Міністерство оборони Ізраїлю оголосило про початок розмінування місця Хрещення Ісуса Христа на березі річки Йордан з наступною передачею віруючим  цих ділянок, повідомляє Портал-Credo.ru.

В даний час через міни, які залишилися тут з часів військового конфлікту між Ізраїлем і Йорданією, значна частина святині обгороджена і закрита для доступу прочан, які тисячами їдуть в район, відомий нині як Каср аль-Яхуді.

“В рамках проекту планується розмінувати приблизно один мільйон квадратних метрів землі. Фахівці міністерства оборони очікують знайти приблизно три тисячі небезпечних об’єктів, включаючи протитанкові, протипіхотні міни та іншу вибухонебезпечну спадщину війни” – сказано в повідомленні військового відомства.

Християни вірять, що в нижній течії Йордану, неподалік від місця його впадання в Мертве море, Ісус прийняв хрещення водою від Івана Предтечі, і саме тут на Нього зійшов Святий Дух.

Район Каср аль-Яхуді перейшов під ізраїльський контроль після війни 1967 року і до 2011-го був “військовою зоною”, куди паломників пускали тільки під час великих християнських свят.

До обладнаного для християнських богослужінь і обмивань місця на березі Йордану доступний єдиний прямий маршрут, до нього пропускають лише під наглядом ізраїльської армії.

Comments are closed.