Єпископи Венесуели заявляють, що країна стала «зоною відчуження» для її жителів через політичну та економічну кризу, в результаті якої 9 з 10 сімей країни живуть впроголодь і в злиднях, повідомляє Седмиця з посиланням на fides.

Конференція єпископів Венесуели звернулася з посланням «до віруючих в Господа і всіх людей доброї волі», в якому нагадує «лідерам політичного, суспільного і економічного життя», що все, що ми робимо «для кожного з наших братів і сестер, які живуть бідніше нас, робиться для Ісуса і на славу Його».

У тексті послання єпископи підкреслюють, що ця латиноамериканська країна давно вже «стала свого роду «зоною відчуження» для її жителів… в результаті спроб створення тоталітарної, несправедливої, непродуктивної і маніпуляторської системи правління, в якій правителі усіма силами тримаються за владу за рахунок страждань народу».

Ситуація в Венесуелі останнім часом надзвичайно загострилася через брак продуктів харчування, предметів першої необхідності і медикаментів. Також великі проблеми з нестачею електропостачання. Всі ці нещастя майже повністю паралізували нормальне життя населення в країні. Як показують дані національного опитування з вивчення умов життя населення, опубліковані агентством Fides 24 лютого 2018 року, 9 з 10 сімей в країні мають настільки низький рівень доходу, що не можуть дозволити собі мінімально необхідний набір продуктів харчування, і тому живуть фактично впроголодь.

У тексті свого послання єпископи нагадують, що вже видавали подібну декларацію 29 січня і знову закликають «Почуйте стогони народу!», звертаючись до правителів країни і світу.

«Нас не влаштують порожні обіцянки і дрібні подачки, які лише створюють рабів і непотрібних, залежних людей, нам їх не достатньо, – йдеться в посланні. – У нас більше немає часу і терпіння на марне очікування, настав час реальних реформ».

Єпископи нагадують можновладцям, що настане день, коли «кожного з нас будуть судити за вчинками і любові до людей, якими він керувався в житті і праці», і попереджають правителів про небезпеку влади, за яку вони чіпляються, бо «будь-яка влада минає». Своє послання єпископи завершують закликом «здійснити реальні вчинки в знак співчуття і благодіяння до тих, хто настільки гостро потребує сьогодні душевного добро і співучасті», а також «свято шанувати пам’ять тих, хто віддав своє життя за торжество цінностей демократії в країні».

«Нехай світло і мудрість Духа Святого не залишить нас на шляху виходу з кризи, який приніс стільки тяжких страждань кожному жителю Венесуели, щоб ми змогли подолати його найсправедливішим, мирним і людяним чином» – підкреслюють єпископи у своєму посланні.

Comments are closed.