Глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Іларіон (Алфєєв) заявив, що тільки з приходом Володимира Путіна до влади Росія почала виходити з тієї кризи, в якій опинилася, повідомляє Портал Credo.ru з посиланням на “Інтерфакс”.

“Країна, яка в дев’яності роки опинилася у важкому становищі, почала з цієї ями, в яку сама себе загнала, видиратися тільки при Путіні. Я думаю, що всі це прекрасно розуміють”, – сказав він в програмі “Церква і світ” на каналі “Росія-24”.

“Володимир Путін перебуває при владі з 1999 року: два президентські терміни, потім один повний прем’єрський термін і ще один президентський термін. Це достатній час для того, щоб країна могла дізнатися про цю людину, побачити, як він працює, і весь цей час характеризувався постійним ростом економіки і соціальних гарантій”, – сказав офіційний представник РПЦ.

За словами Алфєєвого, йому доводилося зустрічати дуже багато людей, які говорили, що будуть голосувати за Путіна, тому що бачать в ньому те, чого не бачать в жодному іншому кандидаті.

“Він щось обіцяє, але у нього є можливості стримати ці обіцянки; коли інші обіцяють, ми не розуміємо, як вони можуть свої обіцянки виконувати в житті”, – нахвалює очільника Кремля архієрей РПЦ.

Однак митрополит Іларіон не вказав, які саме “обіцянки соціальних гарантій” виконав президент Путін за час свого управління країною.

Comments are closed.