У ніч на 27 березня був осквернений і зламаний храм преподобного Серафима Саровського с. Роксолани Овідіопольського району Одеської єпархії Української Православної Церкви Московського Патріархату. Зловмисники проникли у храм через вікно, попередньо вирвавши ґрати та розбивши скло, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу Одеської єпархії УПЦ МП.

Злочинці зламали всі замки, розсипали по храму крупи, цукор, борошно, розлили соняшникову олія, принесену парафіянами на панахиду за своїми покійними родичами. Священні сосуди й ризи були викинуті на підлогу і спаплюжені. Зробивши блюзнірство, злочинці втекли, не встигнувши продовжити свої злодіяння. Як тільки настоятель храму виявив сліди злочину, на місце була викликана слідчо-оперативна група Овідіопольського відділу Національної поліції, співробітники якої зафіксували факти правопорушення і внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.


Духовенство Одеської єпархії також закликало правоохоронні органи регіону зупинити потік злочинів і блюзнірств, які вчиняються проти Церкви в останні роки в Одеській області. “Хочеться відзначити, що тенденція осквернення храмів Української Православної Церкви (Московського Патріархату – “РП”) в останні три роки має систематичний характер і за весь цей час жоден зловмисник не був покараний за вчинені наруги над православними святинями. Усе це схоже на події сторічної давнини, коли безбожна комуністична влада всіляко заохочували погроми храмів і наругу святинь”, – наголошується у зверненні до правоохоронних органів на сайті єпархії.

Comments are closed.