Італійський професор Джуліо Фанті, який викладає методологію вимірювань в університеті Падуї, представив тривимірне зображення Ісуса Христа, отримане в результаті вимірів, повідомляє Седмиця.

Фанті пояснив, що 3D-зображення дозволило розглянути рани на людині, чий образ відображений на Плащаниці.

«Я нарахував 370 ран від бичування, не беручи до уваги рани на боках, які безумовно були на тілі, але які не видно на Плащаниці, тому що вона доторкалася лише до задньої і передньої частин тіла», – сказав він.

«Крім того, тривимірна реконструкція дозволила виявити, що в момент смерті чоловік провисав праворуч, його праве плече було вивихнуто настільки серйозно, що травмувало нерви. Згідно з дослідженнями, Ісус Христос був людиною надзвичайної краси. Високий на зріст і з гарною статурою він був майже 5 футів 11 дюймів на зріст, в той час як середній зріст людини в той час становив близько 5 футів 5 дюймів (відповідно 180 і 155 см.) У нього був царський і величний вираз обличчя», – заявив професор.

Туринська Плащаниця, як стверджується Римо-Католицькою Церквою, і часто визнається іншими християнами, є тканиною, в якій був похований Ісус Христос після розп’яття. Вважається, що вона була таємно вивезена з Єрусалиму і згадується в історичних хроніках близько 1360 року у єпархії Труа у Франції. Згодом Плащаниця була перенесена в собор міста Турин в Північній Італії у 1578 році.

У 1988 році з Плащаницею були проведені дослідження для отримання датування (використовувався вуглецевий аналіз), які показали, що тканина Плащаниці датується Раннім Середньовіччям. Багато вчених, включаючи професора Фанті, тоді заявили, що результати були помилковими через забруднення в лабораторії і інших дефектів. При цьому деякі дослідники стверджували, що використаний під час проведення експерименту шматок тканини був помилково взятий з тієї частини Плащаниці, яка ремонтувалася у Середньовіччя.

У 2013 році Фанті став співавтором книги італійського журналіста Саверіо Гаета, який документував дослідження Плащаниці і стверджував, що вона дійсно належала епосі Ісуса Христа і, ймовірно, є справжньою.

Comments are closed.