Колишня помічниця покійного предстоятеля УАПЦ Мефодія Наталія Шевчук оприлюднила черговий лист, в якому нібито зазначені оцінки нинішнього очільника УАПЦ митрополита Макарія, з яким він у 1982 року завершив навчання на заочному секторі Московської Духовної Семінарії. Документ Наталія виклала на сайті Фонду пам’яті Блаженнішого Мефодія.

З дев’ятнадцяти предметів, як зазначено в оприлюдненому листі, тринадцять семінарист Микола Малетич здав на трійки. Інші дисципліни закінчив з четвірками. П’ятірки нинішній предстоятель УАПЦ не отримав жодної.

“Варто Митрополиту Макарію промовити, що це не його оцінки, і ми чемно попросимо його продемонструвати документ, який засвідчує, з якими саме оцінками він 1982 року завершив навчання на заочному секторі Московської Духовної Семінарії, – пише Наталія Шевчук. – Варто йому погодитися, і ми запитаємо владику Макарія: чи не здається йому, що особа, яка ледь-ледь, на трійки, закінчила навчання на заочному (!) секторі Семінарії (де, як відомо, вимоги до студентів були максимально низькими), не може бути Предстоятелем”.

Нагадаємо, раніше “Релігійна правда” опублікувала лист, який на сайті Фонду Блаженнішого Митрополита Мефодія оприлюднила Наталія Шевчук. В документі очільник УАПЦ Макарій від імені Архієрейського Собору Церкви просить допомогти Патріарха Кирила з відродженням в Україні “древньої Галицької Митрополії, як нової Помісної Церкви”.

Пізніше УАПЦ на сторінці у Facebook спростувала цю інформацію. “Патріархія Української Автокефальної Православної Церкви повідомляє, що дана інформація не відповідає дійсності”, – повідомив секретар Патріархії УАПЦ Віталій Даньчак.

Ще пізніше предстоятель Української Автокефальної Православної Церкви митрополит Макарій  поскаржився в СБУ на Наталію Шевчук. Зокрема, владика чомусь побачив у діяльності останньої ознаки державної зради. Ще митрополиту Макарію не сподобалось, що у сюжеті програми ТСН Тиждень на телеканалі 1+1 Наталія Шевчук поширила, на його думку, неправдиву інформацію про нього та Церкву, яку він очолює.

Comments are closed.