Нещодавно видворені російські дипломати-розвідники РФ разом з керівником Російського культурного центру в Україні Костянтином Воробйовим постійно навідувалися в Києво-Печерську лавру для зустрічей з ректором Київської духовної академії і семінарії єпископом УПЦ МП Сильвестром (Стойчевим). Про це йдеться у розслідуванні журналістів програми ТСН Тиждень.

Як зазначається у сюжеті, до лаври Воробйов і видворений радник посольства Володимир Небиваєв, який є представником Служби зовнішньої розвідки Росії,  навідувалися постійно.

“Одного разу вони були в компанії Руслана Требунського, представника прикордонної служби ФСБ РФ. Здебільшого візити цієї трійці відбувалися до єпископа УПЦ Московського Патріархату ректора Київської духовної академії та семінарії владики Сильвестра. Ще до Лаври приїздив Олександр Лукашик, тимчасово повірений у справах Росії в Україні”, – йдеться у матеріалі.

Керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній з єпископом Сильвестром

Окрім того, Костянтин Воробйов у ресторані “Царське село” біля лаври зустрічався з відомим російським піаністом Юрієм Богдановим, коли той перебував на гастролях у Києві. Музикант заходив до закладу разом з семінаристом Києво-Печерської лаври.

Comments are closed.