Настоятель так званого “Десятинного монастиря” УПЦ МП архімандрит Гедеон (Харон) сказав, що підпалами столичних храмів Української Православної Церкви Московського Патріахату займаються язичники. Таку несподівану думку він висловив у програмі «Духовний фронт» на «Першому Козацькому».

Разом з настоятелем самобуду в центрі Києва, участь у шоу взяв протоієрей Олександр Проченко – настоятель храму на честь Преображення Господнього, який знаходиться на Оболоні. Цю культову споруду нещодавно підпалили.

«Саме цим займаються язичники. Є організація «Квітка папороті», яку очолює Толпига. Він називає себе Бог, жрець і «педалює» цю ситуацію з підпалами храмів», – сказав архімандрит Гедеон, при цьому не надавши жодного доказу своїй теорії.

Також він підкреслив, що «буквально в 20 метрах від храму (самобуду УПЦ МП біля залишків Десятинної церкви – “РП”), щонеділі, спеціально після нашого богослужіння, збирається кілька язичників: на весь Київ 5-7людей».

Протоієрей Олександр упевнено заявив, що підпали обох храмів були дуже схожі – розбите вікно і вкинута всередину баклажка з бензином. Парафіяни, кажуть священики, бачили людину, яка заглядає вечорами у вікна храмів.

Палій, запевняють настоятелі, хотів знищити найбільш цінні православні святині в храмах. При цьому, навмисне политий бензином чудотворний образ Пресвятої Богородиці, при спробі підпалити так званий “Десятинний монастир”, зовсім не постраждав.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”6m4hfn2ul9″ data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”jn967royxw” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”a9kzs12wnb”]IDxpZnJhbWUgd2lkdGg9IjU2MCIgaGVpZ2h0PSIzMTUiIHNyYz0iaHR0cHM6Ly93d3cueW91dHViZS5jb20vZW1iZWQvTTlkUlo0bWRjWnMiIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvdz0iYXV0b3BsYXk7IGVuY3J5cHRlZC1tZWRpYSIgYWxsb3dmdWxsc2NyZWVuPjwvaWZyYW1lPg==[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Нагадаємо, у розпорядженні “Релігійної правди” опинилися документи контролюючих органів за період з 2004 до 2014 року. З висновків і перевірок чисельних комісій стає зрозуміло, що у “Десятинного монастиря” взагалі відсутні будь-які документи на землю, а будували культову споруду на залишках старовинних фундаментів Десятинної Церкви без жодного погодження.

Comments are closed.