Римо-католицький священик Целестин Нганг був викрадений в неділю, першого квітня, після скоєння Великодньої Меси в приході Карамбе, де він служив настоятелем, повідомляє invictory.com.

Автомобіль, в якому їхав священик, зупинили по дорозі озброєні чоловіки. Священика вивезли в невідомому напрямку, а водія відпустили, наказавши йому проінформувати про цей випадок церковну владу.

Генеральний вікарій єпархії Гома повідомив, що викрадачі також залишили лист, в якому вимагають 500 000 доларів як викуп за звільнення захопленого в заручники священика.

«Замість того, щоб відчувати радість від Воскресіння Ісуса, наше співтовариство знову переживає печаль і тривогу за долю нашого священика», – підкреслив священик Луїс Де Коннзак Нзабаніта. Він нагадав, що на території Північного Ківу (Демократична Республіка Конго) священики все частіше стають жертвами кримінальних угруповань.

У вересні минулого року в околицях Рутшуру були викрадені Жана де Діу Канефу. Він вийшов на волю тільки після того, як за нього сплатили викуп у розмірі 4 тис. доларів. В даний час невідомою залишається доля ще двох священиків – Чарльза Кіпаса і Жан-П’єра Акілімалі, викрадених в липні 2017 року в регіоні Бені.

Comments are closed.