Рятувальники ліквідували пожежу на території жіночого монастиря Різдва Пресвятої Богородиці УПЦ МП, який розташований в селі Липча Хустського району Закарпатської області. Про це повідомляє Державна служба України з надзвичайних ситуацій.

“Через віддаленість населеного пункту від районного центру, на момент прибуття бійців ДСНС вогонь встиг охопити дах надвірної споруди (хліву). Задля безперервної подачі води вогнеборці поставили пожежний автомобіль на вододжерело (ставок) та за використанням плавучої мотопомпи здійснювали забір та перекачування води для гасіння пожежі. Об 11:25 пожежу локалізували, а о 14:45 — ліквідували. До гасіння було залучено 9 людей особового складу та 2 одиниці техніки”, – зазначено в повідомленні.

Внаслідок пожежі вогнем знищено дах будівлі на площі 70 кв.м та 10 т сіна, проте вдалося врятувати від знищення полум’ям іншу частину споруди. Загиблих та потерпілих людей внаслідок пожежі не було. Під час гасіння пожежі, рятувальники спільно з місцевим населенням також евакуйовано з хліва 12 корів.
Причини виникнення пожежі наразі встановлюються.

Comments are closed.