В Івано-Франківській області, у Майданському лісництві, знайшли закинутий будинок пасічника, де свого часу діяло підпілля УГКЦ. Про це на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук повідомив монах-студит, отець-доктор Юстин Бойко, передає Гал-інфо.

Будинок виявив брат о. Юстина. Тепер брати Бойки мають намір самотужки відновити це унікальне і дуже пам’ятне для українців місце.

«Підпілля УГКЦ – часи, які відходять у забуття. Мій брат Михайло Бойко перебував у робочих питаннях у Майданському лісництві привіз звідти унікальні світлини, які розбудили у мені спогади.

На фото будинок пасічника. А насправді це був центр підпільної Церкви, у якому діяв ісповідник віри о. Михайло Косило. Офіційно він діяв як пасічник Делятинського лісокомбінату. Саме ця професія дозволяла йому і офіційно працювати на роботі, і бути повноцінним священиком УГКЦ.

Ми з братом плануємо відновити це місце! Хто бажав би поділитися спогадами, прошу писати у коментарях. І ще одне, але дуже важливе! Ця унікальна підпільна каплиця зберіглася тільки і виключно завдяки одному лісникові Майданівського лісництва!», – написав отець Юстин Бойко.

Як зазначає видання, що отець Михаїл Косило справив вирішальний вплив на священиче покликання Блаженнішого Святослава (Шевчука). Про це неодноразово говорив сам Глава УГКЦ.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”7niq7alfm” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”v9obl9sxk” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_gallery shortcode_id=”c4fmn5fqnb” layout=”hover” animation_delay=”0″]16662|http://religionpravda.com.ua/wp-content/uploads/2018/04/подполье-УГКЦ-150×150.jpg,16663|http://religionpravda.com.ua/wp-content/uploads/2018/04/подполье-УГКЦ1-150×150.jpg,16664|http://religionpravda.com.ua/wp-content/uploads/2018/04/подполье-УГКЦ2-150×150.jpg,16665|http://religionpravda.com.ua/wp-content/uploads/2018/04/подполье-УГКЦ3-150×150.jpg[/cmsmasters_gallery][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Comments are closed.