У Гатчинській єпархії Російської Православної Церкви поки немає остаточного рішення щодо позбавлення сану засудженого за педофілію священика Гліба Грозовського, пише Інтерфакс.

“Зараз Світла Седмиця, такі рішення швидко не приймаються. Нам треба дочекатися підтвердження інформації з Москви”, – повідомили виданню в єпархії в п’ятницю, пояснивши, що, згідно з канонічним правом, засуджений священик дійсно повинен бути позбавлений сану.

Однак це рішення приймає правлячий архієрей тієї єпархії, в якій він служив. В даному випадку – це митрополит Гатчинський і Лужський Митрофан.

Ленінградський обласний суд в п’ятницю відхилив апеляційну скаргу священика Гліба Грозовского, засудженого до 14 років колонії суворого режиму за педофілію.

За нормами чинного законодавства, вирок суду першої інстанції набирає законної сили відразу після постанови рішення за апеляційною скаргою.

Раніше священик пояснював свої дії намаганням приділити дітям увагу. У цьому, на його думку, не було ніякого сексуального підтексту.

Comments are closed.