Представники Російської Православної Церкви в Україні продовжують активно критикувати звернення президента Порошенка до Вселенського Патріарха Варфоломія з приводу отримання Томосу про автокефалію.

Цього разу виступив голова юридичного відділу УПЦ МП протоієрей Олександр Бахов. Він вважає популізмом заяви влади про створення в країні єдиної помісної Церкви. Священик багато іронізує та навіть порівняв Київський Патріархат та УАПЦ з терористичними організаціями “ЛДНР”.

“Ну все, алілуя, тепер в Україні точно буде Помісна Православна Церква! Але думаю через пару місяців треба буде ще раз звернутись до Вселенського Патріарха Варфоломія, так щоб навєрняка, а то якось не гарно виходить, їдуть домовляються, потім гучні звернення і заяви, а автокефалії нема й нема. Ну може хоч якусь розписку в нього (Патріарха Варфоломія – ред.) візьміть, бо на третій раз вже не повірять, – насміхається юрист-священик. – А мені от цікаво Патріарх для розгляду цього звернення створить нову комісію, чи направить його до комісії, що розглядає попереднє звернення”.  

Бахов чомусь вважає, що “єдиним релігійним об`єднанням в Україні, що може законно скористатись Томосом Вселенського Патріарха про автокефалію Православної Церкви в Україні – є Українська Православна Церква (МП – ред.)”

“Усі інші просто поза чергою. Це якби «ЛДНР» претендували на вступ до Європейського Союзу від України”, – завершив свій саркастичний допис у Facebook юрист-протоієрей.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”xd9uyd705n” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”hmor2u0jl5″ data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”3orvyfvaje”]PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3Bvc3QucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGcGVybWFsaW5rLnBocCUzRnN0b3J5X2ZiaWQlM0Q2MjY0Mzk5Njc2OTIwODQlMjZpZCUzRDEwMDAwOTc4MjU5NDY0NCZ3aWR0aD01MDAiIHdpZHRoPSI1MDAiIGhlaWdodD0iMzA5IiBzdHlsZT0iYm9yZGVyOm5vbmU7b3ZlcmZsb3c6aGlkZGVuIiBzY3JvbGxpbmc9Im5vIiBmcmFtZWJvcmRlcj0iMCIgYWxsb3dUcmFuc3BhcmVuY3k9InRydWUiIGFsbG93PSJlbmNyeXB0ZWQtbWVkaWEiPjwvaWZyYW1lPg==[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Нагадаємо, 19 квітня депутати Верховної Ради проголосували за постанову щодо звернення президента до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні. “Опозиційний Блок” голосував проти.

17 квітня президент Петро Порошенко зібрав лідерів парламентських фракцій і заявив, що звернеться до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української Помісної Автокефальної Церкви.

Зі сторони представників РПЦ та УПЦ МП почалися масові інформаційні атаки у бік президента Петра Порошенка та ідеї створення Української Помісної Автокефальної Церкви.

 

Comments are closed.