Патріарх Російської православної церкви Кирило не має права накласти вето на рішення Вселенського Патріарха Варфоломія щодо будь-якого рішення, включаючи утворення Помісної церкви в Україні. Про це в ефірі “Свободи слова” на каналі ICTV розповів президент Петро Порошенко, пише tsn.ua.

Він заявив, що найкращим розвитком подій було б визнання єдиної церкви в Україні усіми патріархами, зокрема московським, адже це б, за його словами, стало пом’якшенням гріхів, вчинених Росією на Донбасі.

“Хочу окремо наголосити, що ідеальним сценарієм для мене було б, щоб разом з Патріархом Константинопольським Варфоломієм підтвердили нашу автокефалію усі Православні Церкви, включаючи і російського Патріарха. Це єдиний спосіб, щоб хоч якось відмитися від того гніву і тих гріхів, які зроблені на території України російським військовими, російськими пропагандистами та інколи, на жаль, і російськими священиками”, – сказав президент.

“Я хочу окремо наголосити, що ні в кого, включаючи Кирила, вето на рішення Вселенського Патріарха не існує. Він не питає дозволу у Кирила, а проводить консультації з цього приводу”, – наголосив Порошенко.

Comments are closed.