У дитячій ватиканській лікарні «Bambino Gesù» пересадили мініатюрне штучне серце, завдяки якому трирічна дитина зможе дожити до пересадки донорського серця. Штучне серце вироблено в США і ще проходить клінічні випробування, пише КІРІОС.

Тільки вдруге отримано дозвіл на застосування цього мініатюрного шлуночкового апарату допоміжного кровообігу, призначеного для імплантації дітям, немовлятам та новонародженим.

Дівчинка, що страждає міокардіопатією, була госпіталізована в лікарні «Bambino Gesù» ще в липні минулого року. Вона перенесла імплантацію екстракорпорального штучного серця, однак, після мозкового крововиливу стало неможливим відновити функції серця  і життя дитини забезпечувала тимчасова система допоміжного кровообігу.

Імплантація мініатюрного внутрішнього штучного серця була проведена 2 лютого і дівчинка почуває себе добре й очікує пересадки серця. Перевага цього пристрою полягає в тому, що дитина не повинна весь час перебувати в лікарні, поки знайдеться донорське серце. Мініатюрне штучне серце значно покращує якість життя маленького пацієнта.

Якщо буде доведена безпечність та ефективність нового пристрою, клінічні випробування якого розпочались цього року, станеться справжня революція в сфері дитячої кардіології, наголосив дитячий кардіохірург, професор Антоніо Амодео, який очолює відділ дитячої кардіології у ватиканській лікарні «Bambino Gesù».

Comments are closed.