Українська Православна Церква Московського Патріархату надіслала єпархіям сотні тисяч листівок, які віряни мають заповнити та надіслати у вигляді звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія.  У бланках від імені вірників очільники УПЦ МП просять “не узаконювати розкол”, протестують проти втручання влади у справи Церкви та створення Єдиної Помісної Церкви. Окрім того, священикам розіслали пам’ятки, як пояснити людям, чому вони мають звернутися до Вселенського Патрірха.

Дані бланки “Релігійна правда” отримала відразу з декількох джерел.

Очевидно, що керівництво УПЦ МП таким чином намагається зірвати процес отримання Томосу про автокефалію.

За даними “Релігійної правди”, кожна єпархія має забезпечити близько 20 тисяч звернень вірян.

Листівки друкували в ніч з 26 на 27 квітня у місті Хмельницький. З місцевої типографії “ВІС” їх перевезли до міста Кам’янець-Подільський. А вже звідти почався процес відправки бланків “Новою Поштою” по єпархіям Церкви. Керують цим процесом митрополит Антоній (Паканич) та єпископ Віктор (Кацаба). В пам’ятці для священика вказано, що УПЦ МП проти створення Єдиної Помісної Церкви”на основі розкольницьких організацій УПЦ КП та УАПЦ”.

Також “Релігійна правда” отримала скрін повідомлення однієї з груп у месенджері. У ньому отець Валентин, настоятель храму Агапіта Печерського і Луки Кримського в м. Києві, просить вірян заповнити звернення до Варфоломія нібито за благословенням предстоятеля УПЦ МП митрополита Онуфрія. До речі, саме у цьому храмі раніше служив одіозний священик Андрій Ткачов, який проклинав Майдан, а пізніше втік до Росії.

За нашими даними, сотні священиків з різних єпархій відмовилися підтримати ініціативу керівництва Московського Патріархату.

Comments are closed.