Керівник прес-служби Української Православної Церкви Московського Патріархату Василь Анісімов, який відомий своєю проросійською позицією, вважає, що, запросивши автокефалію у Патріарха Константинопольського Варфоломія, президент України Петро Порошенко тим самим грає з вогнем, пише російський Інтерфакс.

“Петро Порошенко спокушає Патріарха Варфоломія, як диявол Христа. Так робили і його попередники. Спокушати влаштувати всеправославний розбрат у світі і релігійний конфлікт в Україні”, – сказав Анісімов в інтерв’ю радіо “Радонеж”.

Далі пан Анісімов взагалі розійшовся. За його словами, “зараз це дуже небезпечно, оскільки країна переповнена обуренням, угрупованнями бойовиків і зброєю”.

“Ніби ось-ось почнуть палити по усім. Замість заспокоєння – влада створює все нові точки протистоянь у суспільстві”, – вважає спікер УПЦ МП.

Але на цьому Анісімов не зупинився. Представник Московського Патріархату закликає президента, якого порівняв з дияволом, нарешті встановити мир “за два тижні”, що було його головною і основною передвиборчою обіцянкою, а потім займатися Церквою, “хоч це і протизаконно”.

“Але мені здається, що Патріарх і сам спокушатися радий, це бадьорить, підвищує значущість. Але у нас дуже небезпечно прив’язуватися до чиєїсь передвиборної колісниці, оскільки той, хто програв негайно оголошується” старою злочинною владою “, а всі, хто її підтримував, – зловмисними посібниками та ворогами України “, – наговорив російському радіо Василь Анісімов. 

Коментуючи те, що Петро Порошенко планує отримати автокефалію до 28 липня, коли святкуватиметься 1030-річчя Хрещення Русі, Анісімов зауважив, що “і перед Водохрещем святим рівноапостольним князем Володимиром Русі біси скаженіли”.

Нагадаємо, 19 квітня депутати Верховної Ради проголосували за постанову щодо звернення президента до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

17 квітня президент Петро Порошенко зібрав лідерів парламентських фракцій і заявив, що звернеться до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української Помісної Автокефальної Церкви.

Comments are closed.