У Бєлгородській області Росії вибухнув скандал після появи в соцмережах повідомлень від місцевих жителів, які стверджують: тутешнім жінкам пропонують відвідати священика і отримати у нього дозвіл, перш ніж записуватися на процедуру зі штучного переривання вагітності, пише mk.ru.

“Мешканки Бєлгородської області тепер будуть ходити до церкви, щоб їм дозволили зробити аборт. Місцевий МОЗ включив до складу комісії батюшок з місцевих парафій, які повинні силою віри і хреста відмовляти жінок від гріха”, – повідомив канал Mash і опублікував фотографію обхідного листа, який, як стверджується, жінки повинні надавати перед записом до лікаря.

Фотографія аналогічного папірця днем ​​раніше з’явилася на Pikabu. У дописі, автор якого стверджує, що живе в Старому Осколі, йдеться про те ж: знайома розповіла, як пішла на аборт, а від неї зажадали зібрати підписи за списком.

У бланку, на який посилається автор, значаться такі обов’язкові для відвідування фахівці: завідувач жіночою консультацією, лікар акушер-гінеколог, медичний психолог, представник єпархії, представник “Кризового центру”.

“Хіба це не є порушенням закону? До речі, в приватних клініках в нашій прекрасній Бєлгородської області аборт зробити не можна – заборонено законом”, – додає автор допису.

Пост зібрав безліч гнівних коментарів, не завжди цензурних. Багато користувачів радять героїні цієї історії не витрачати час на розбірки з дивною ініціативою і для початку зайнятися здоров’ям, а вже потім спробувати притягнути авторів нововведення за законом, наприклад, через суд.

Незабаром після публікації першого запису автор зробила другий, в якому розвинула тему. За її словами, в місцевих групах в соцмережах вона задала питання: хто ще стикався з подібним. З’ясувалося, що така практика поки не надто поширена, але вже зустрічалася раніше.

Comments are closed.