Скандальний голова патріаршої комісії з питань сім’ї, захисту материнства і дитинства РПЦ протоієрей Димитрій Смирнов в інтерв’ю радіостанції «Говорить Москва» розповів про ордени і медалі, якими обвішані його груди на фотографії, яка стала популярною в мережі Інтернет. За словами священнослужителя, він не пам’ятає точно, скільки саме у нього нагород, пише lenta.ru.

«Я не рахував. І потім у мене з цифрами труднощі, я їх забуваю. Ось телефон ніяк не можу свій запам’ятати. Якщо покласти (нагороди – ред.) переді мною, я згадаю, що і як. У кого є бажання, нехай (рахують – ред.)», – сказав священик.

Він пояснив, що одягнув усі свої нагороди на прохання Патріарха Кирила. Протоієрей уточнив, що серед них є, наприклад, ордена Української Православної Церкви Московського Патріахату, а також почесні і відомчі медалі, зокрема, медаль «200 років МВС Росії», «За бойову співдружність», дві медалі від Федеральної служби виконання покарань.

Знімок, про який йде мова, став поширюватися у мережі 1 травня. Звернули на нього увагу користувачі і відзначали, що Смирнов, незважаючи на велику кількість своїх нагород, ніколи не служив в армії або в будь-яких силових структурах. За підрахунками видання, на грудях священнослужителя, крім великого хреста, є 46 різних орденів і медалей.

Кадр, судячи з інформації на сайті газети «Православна Москва», був зроблений в грудні 2014-го під час Єпархіальних зборів – органу управління єпархією, який скликається не рідше одного разу на рік.

Священик Димитрій відомий своїми скандальними заявами. Наприклад, одіозний батюшка Димитрій, який відомий своїм словоблудством прямо на службах, розповів, що хрестить людей з абсолютним небажанням, адже “люди не знають, навіщо вони взагалі прийшли до церкви”.

«З боку священика, всі 30 років вони (віряни – ред.) платять недобровільно, доводиться змушувати. Так не хочеться хрестити, просто жах. Адже ти в становищі людини, яка будує будинок, який перед тобою палять. Безглуздо. Більшість навіть не розуміє, навіщо вони сюди прийшли, а так хоч гроші дадуть. То яка з них взагалі користь, якщо не гроші», – сказав протоієрей Димитрій Смирнов.

Comments are closed.