Очільник захоплення представниками УПЦ МП території Національного музею історії в Києві отець Гедеон (Юрій Харон) має громадянство Росії та прикривається нелегальним українським паспортом. Цю інформацію оприлюднив на своїй сторінці у Facebook нардеп Ігор Луценко.

“Він є “настоятелем” малої архітектурної форми, котру протиправно спорудили на фундаменті Десятинної церкви люди з оточення Арбузова. Харон є громадянином країни-агресора. Це можна побачити з копії його закордонного паспорта, виданого Росією десять років тому. Також Харон має фальшивий український паспорт, виданий (чомусь) аж на Волині”, – пише Луценко.

Нардеп звернувся до Адміністрації президента, де вказали, що документи на особу з таким ім’ям та прізвищем до комісії при Президентові України з питань громадянства не надходили. Україна у встановленому законом порядку громадянства такій особі не надавала.

“Ймовірно, все набагато простіше. Харону просто хтось із оточення Арбузова за часів Януковича підігнав «лівий» український паспорт. Я як депутат звернувся до СБУ і ДМС, щоб ті вжили заходи щодо Харона Ю.С.. Є усі підстави заборонити в’їзд до України цій особі, бо:
1. За зверненням Харона Ю.С. реєстратор незаконно зареєстрував право власності на будівлю площею 130 кв. м. на підставі рішення суду, у якому, увага, було вказано право власності лише на 60 кв м.
2. Харон має фальшивий український паспорт, і активно ним користується.
3. Харон незаконно захопив особливо цінні землі Національного музею історії України, національний символ і святиню – фундамент Десятинної церкви.
4. Харон веде проросійську пропаганду, зокрема, у його незаконній будівлі на Десятинці моляться за Росію, за її очільників тощо”, – пише Ігор Луценко.

Нагадаємо, у розпорядженні “Релігійної правди” опинилися документи контролюючих органів за період з 2004 до 2014 року. З висновків і перевірок чисельних комісій стає зрозуміло, що у “Десятинного монастиря” взагалі відсутні будь-які документи на землю, а будували культову споруду на залишках старовинних фундаментів Десятинної Церкви без жодного погодження.

Comments are closed.