Міністр охорони здоров’я України Уляна Супрун випадково зустріла у Туреччині Вселенського Патріарха Варфоломія, який розповів, що відчуває потужний тиск щодо надання автокефалії українській Церкві. Про це міністр написала у Facebook.

“Перед посадкою на літак до України у міжнародному аеропорту Ататюрк, несподівано зустріла Вселенського Патріарха Варфоломія. Подякувала за велику підтримку українського народу. Патріарх розповів, що відчуває потужний тиск щодо надання автокефалії українській православній церкві від противників цієї ідеї. Втім, це не завадить прийняти правильне рішення. Повернулась з додатковою енергією змінювати систему охорони здоров‘я і вірою в наш успіх”, – написала вона.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”carnrj0pv5″ data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”4zpr64gg6r” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”tqtzr49f0h”]PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3Bvc3QucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGdWxhbmFzdXBydW4lMkZwb3N0cyUyRjIwNzg5OTIzMzkwNTE5ODklM0EwJndpZHRoPTUwMCIgd2lkdGg9IjUwMCIgaGVpZ2h0PSI2MTIiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTtvdmVyZmxvdzpoaWRkZW4iIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSIgYWxsb3c9ImVuY3J5cHRlZC1tZWRpYSI+PC9pZnJhbWU+[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Нагадаємо, 19 квітня депутати Верховної Ради проголосували за постанову щодо звернення президента до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

17 квітня президент Петро Порошенко зібрав лідерів парламентських фракцій і заявив, що звернеться до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української Помісної Автокефальної Церкви.

Comments are closed.