Депутат Криворізької міської ради Микола Колесник у Facebook повідомив, що керівники середньої ланки компанії “Метінвест” (власники Ринат Ахметов та Вадим Новинський – ред.) обходять підлеглих із віддрукованими зверненнями до Патріарха Варфоломія про недопустимість надання автокефалії українській Церкві. У бланках, як писала “Релігійна правда”, від імені вірників очільники УПЦ МП просять “не узаконювати розкол”, протестують проти втручання влади у справи Церкви та створення Єдиної Помісної Церкви.

Листівки надрукувала і розповсюдила Українська Православна Церква Московського Патріархату через єпархії. Сотні тисяч бланків мають заповнити віряни, потім звернення надішлють до Вселенського Патріарха Варфоломія.

“Спілкувався з одним із працівників Метінвесту. Отримав інформацію про те що керівники середньої ланки обходять підлеглих с заявами (вже віддруковані), це звернення від УПЦ МП про заборону автокефалії Української церкви. “Наполегливо пропонують” заповнити та підписати, одразу забирають і відзвітовуються вищему керівництву, – пише Микола Колесник. – Такі “звернення” вже гуляють цехами ЦГЗК та ПівдГЗК. Пан Новинський з задоволенням спостерігає за цим процесом. З бігбордів по усьому місту. Якщо церква відокремлена від держави (на його погляд), то чому та ж церква не відокремлена від промислових потужностей Метінвесту? Ну це ж якийсь промисловий “Амінь”.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”mj1n1lao7″ data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”ioe3httwph” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”tgtz81h8b”]PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3Bvc3QucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGTmlrb2xheUtvbGVzbnlrJTJGcG9zdHMlMkYyMDc0OTU3NTIyNzY4NzQ3JndpZHRoPTUwMCIgd2lkdGg9IjUwMCIgaGVpZ2h0PSI3NjYiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTtvdmVyZmxvdzpoaWRkZW4iIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSIgYWxsb3c9ImVuY3J5cHRlZC1tZWRpYSI+PC9pZnJhbWU+[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Нагадаємо, 19 квітня депутати Верховної Ради проголосували за постанову щодо звернення президента до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

17 квітня президент Петро Порошенко зібрав лідерів парламентських фракцій і заявив, що звернеться до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української Помісної Автокефальної Церкви.

Comments are closed.