Бізнесмен Вадим Новинський разом з керуючим справами УПЦ МП Антонієм (Паканичем) та заступником голови Відділу зовнішніх відносин протоієреєм Миколою Данилевичем літали у Польщу, де зустрічалися з очільником Польської Автокефальної Православної Церкви митрополитом Савою. Про це у Facebook написав народний депутат Дмитро Тимчук.

Під час зустрічі, за словами нардепа, “завданням делегації було переконати митрополита Варшавського у недоцільності надання автокефалії для української Церкви”.

“За даними Інформаційного спротиву, 4 травня у Варшаві перебував народний депутат України Вадим Новинський, який в контексті поставленого з Москви завдання – створення «ініціативної групи» з блокування надання автокефалії для української Церкви, зустрічався з предстоятелем Польської Автокефальної Православної Церкви митрополитом Савою (митрополит Варшавський). Останній продовжує зберігати проукраїнську позицію (з 2008 р – почесний доктор богослов’я Київської духовної академії)”, – пише Тимчук.

“Разом з Вадимом Новинським, як і під час його нещодавнього візиту в Стамбул, до Польщі прибули керуючий справами УПЦ МП митрополит Антоній та інші представники, в т.ч. заступник голови Відділу зовнішніх відносин УПЦ МП протоієрей М.Данилевич”, – резюмує Тимчук.

Також, за його словами, обговорювалося прибуття 19-20 травня у Варшаву делегації Константинопольського Патріархату.

Джерела “Релігійної правди” в УПЦ МП підтвердили візит Новинського з митрополитом Антонієм до Польщі.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”qkj6osqvg” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”py9lovrmaw” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”tjvz8z26rq”]PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3Bvc3QucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGZG1pdHJ5LnR5bWNodWslMkZwb3N0cyUyRjE1NDIyOTI0NDI1NjYwNzImd2lkdGg9NTAwIiB3aWR0aD0iNTAwIiBoZWlnaHQ9IjMxNSIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lO292ZXJmbG93OmhpZGRlbiIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93VHJhbnNwYXJlbmN5PSJ0cnVlIiBhbGxvdz0iZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhIj48L2lmcmFtZT4=[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Comments are closed.