Громадянин Бразилії Рафаель Лусваргі, який воював у лавах донецьких бойовиків, не займався у монастирі УПЦ Московського патріархату жодною деструктивною діяльністю, і жив там, оскільки мав на це повне право. Про це архиєпископ Климент, голова Синодального інформаційно-просвітницького відділу церкви УПЦ МП, повідомив Українській службі ВВС.

“Навряд чи ченці цього монастиря чітко розуміли, ким є цей чоловік. По-друге, у монастирі він не займався жодною деструктивною діяльністю”, – зазначив архиєпископ Климент.

Архиєпископ заявив, що саме дії українського судочинства і силових органів призвели до того, що екс-бойовик опинився у монастирі.

“Чому так сталося – це питання не до Української православної церкви (Московскького патріархату – ред.), а до українського судочинства, прокуратури, СБУ та інших інституцій, за результатом дій яких ця людина отримала повне право жити на території монастиря або у будь-якому іншому приміщенні міста Києва. Тому дивно чути, ніби монастир УПЦ (Московського патріархату – ред.) когось переховував”, – сказав архиєпископ Климент.

Також архиєпископ Климент додав, що перебування бразильського ополченця Лусваргі у монастирі не становило жодної небезпеки для України.

“Ця людина там жила, оскільки мала на це повне право, і його надала йому українська держава… Так само, як тисячі інших людей, він міг там молитися чи виконувати послухи, що не становлять жодної загрози для безпеки України”, – сказав церковний владика.

Нагадаємо, стало відомо, що бойовик угруповань «ЛНР» і «ДНР» бразилець Рафаель Лусваргі, що раніше без застережень розповідав у численних відеороликах про те, як «відпрацював» блокпост української армії під Вергулівкою і командував реактивною системою «Град», знайшовся на території чоловічого Свято-Покровського Голосіївського монастиря УПЦ МП у Києві.

Пізніше представники націоналістичної організації C14 схопили у Києві колишнього бойовика «ДНР», громадянина Бразилії Рафаеля Лусваргі та відвели його до управління Служби безпеки.

Comments are closed.