Збройні сили Росії по праву набувають дедалі більшого авторитету, заявив предстоятель РПЦ Патріарх Кирило (Гундяєв) у вівторок після покладання вінків до могили Невідомого солдата біля Кремлівської стіни. Про це пишуть РІА Новини.

“Перемогу принесли наші діди і прадіди, але традиція переможців зберігається в свідомості нашого народу і в житті Збройних сил Росії. І ми бачимо, що сьогодні Збройні сили по праву набувають все більший і більший авторитет і повагу серед народу, тому що зі станом Збройних сил, з готовністю військовослужбовців захищати Батьківщину збільшується у людей і почуття гордості за армію і за країну”, – сказав патріарх після урочистої церемонії, вітаючи роту почесної варти Московського гарнізону і все ВС Росії.

Предстоятель РПЦ закликав військовослужбовців усвідомлювати “велику відповідальність за народ, за країну, її добробут” і завжди бути готовими “захистити Батьківщину від будь-якого зовнішнього ворога”.

“Перемога була принесена силою зброї і, звичайно, силою духу нашого народу. А Церква несе відповідальність за стан душі людської, і сила духу народу багато в чому залежить від того, як Церква формує особистість, як вона впливає на духовний світ людини. Тому для того, щоб бути народу сильним, Церкві потрібно дуже ретельно працювати”, – сказав предстоятель РПЦ Кирило (Гундяєв). 

Comments are closed.