Індонезійський суд засудив протестантського пастора до чотирьох років в’язниці і наклав на нього штраф тільки тому, що він поділився своєю вірою з таксистом. Згідно з інформацією Jakarta Post, окружний суд в Тангеранге, Ява, виніс чотирирічний вирок і штраф у розмірі $3565 преподобному Абраму Бен Мозеса, відомому колишньому мусульманському апологету, повідомляє invictory.com з посиланням на The Christian Post.

Мозеса заарештували в грудні минулого року. Його затримали після публікації відео, в якому він ділиться своєю вірою з мусульманським таксистом.

Згідно Voice of the Martyrs, на відео чутно, як Мозес розповідає про мусульманського пророка Мухаммада і його вчення про шлюб. У відео, як повідомляється, він також закликає водія прийняти Христа.

Через відео, Мухаммадія, одна з найбільших ісламських організацій Індонезії, подала скаргу на Мозеса. Згідно Jakarta Post, головуючий суддя Мухаммад Даміс заявив, що Мозес засуджений відповідно до Закону про електронні та інформаційні операції на тій підставі, що він поширював інформацію, спрямовану на розпалювання релігійної ненависті. Юридична команда Мозеса має намір подавати апеляцію.

«Вирок занадто важкий для обвинуваченого», – сказав Максі Елліс, один з адвокатів євангеліста. За даними американської правозахисної організації International Christian Concern (ICC), вирок підтримала Мухаммадія.

«Це рішення потрібно підтримати. Воно повинно послужити цінним уроком для всіх сторін », – сказав офіційний представник Мухаммадії Педрі Касман.

Індонезія, де 8 з 10 громадян – мусульмани, займає 38-е місце в списку країн, які переслідують християн (World Watch List) християнської правозахисної організації Open Doors USA 2018 року

У відео, яким поділилося Voice of the Martyrs цього тижня, Мозес заявив з в’язниці: «Сила, яку я отримую, виходить від Ісуса, Вона зміцнює мене».

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”wqoltmxpt” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”1amc4gvx6l” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”bb7fmfmkzh”]PGlmcmFtZSB3aWR0aD0iNTYwIiBoZWlnaHQ9IjMxNSIgc3JjPSJodHRwczovL3d3dy55b3V0dWJlLmNvbS9lbWJlZC80WFBnMnNfOHVUSSIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93PSJhdXRvcGxheTsgZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhIiBhbGxvd2Z1bGxzY3JlZW4+PC9pZnJhbWU+[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

«Він дуже хороший друг. Він ніколи не залишає нас. Його обіцянка – «так» і «Амінь», – сказав Мозес через свого перекладача. – Він подбає про вас і усю вашу сім’ю».

Жертвами національного закону про богохульство стали також і інші християни. Перш за все, колишнього губернатора Джакарти Басукі Тьяхаджа Пурнама, християнина, також відомого як «Ахок», звинуватили в богохульстві в середині його передвиборної кампанії після того, як восени 2016 року з’явилося сфальсифіковане відео. У травні минулого року його засудили до двох років позбавлення волі.

«Індонезійський уряд має переглянути закон «Про богохульство» в країні, оскільки він все частіше використовується радикальними мусульманськими групами для переслідування осіб, яких вони вважають образливими і теологічно «недоречними», – сказала регіональний менеджер ICC Джина Го. – Щоб поважати свободу віросповідання, закріплену в Конституції Індонезії, уряд повинен поважати всі релігії і припинити криміналізацію християн, коли вони просто користуються своїм правом на свободу слова».

Open Doors USA, відома організація зі спостереження за переслідуваннями, повідомляє, що ситуація для християн за останні кілька років в Індонезії погіршилася.

«Це особливо вірно в гарячих точках, таких як Західна Ява, де радикальні ісламські групи дуже сильно впливають на суспільство і політику, – попереджає Open Doors. – Ці радикальні групи створюють проблеми для Церков, які закликають мусульман до зречення, і часто змушують чиновників ігнорувати заявки на будівництво церковних будівель. Тим часом, зречені з Ісламу, як правило, піддаються переслідуванням з боку їх сімей, і часто це супроводжується ізоляцією і словесними образами».

Comments are closed.