Заступника голови Відділу зовнішніх церковних зв’язків УПЦ МП протоієрея Миколу Данилевича та одного з найбільших меценатів цієї Церкви донецького бізнесмена Віктора Вишневецького внесли до бази “Миротворець”. Їх анкети днями з’явилися у розділі Чистилище.

Так, спікер УПЦ МП отець Микола Данилевич потрапив до бази через “антиукраїнську пропаганду, розпалювання міжрелігійної ворожнечі за допомогою підконтрольних інформаційних ресурсів”. Окрім того, як йдеться в анкеті Данилевича на сайті “Миротворця”, священик є “противником ініціативи Президента і Верховної Ради щодо створення незалежної Помісної Церкви”.

Віктор Вишневецький – донецький “вугільний барон” і один з головних спонсорів УПЦ МП. Раніше СБУ запідозрила його структури у фінансуванні терористичної організації “ДНР”.

Окрім цього, сайт “Миротворець” пише про “участь і фінансування Вишневецького заходів (спецоперації) РПЦ МП щодо недопущення створення в Україні незалежної від Росії (країна-агресор) Єдиної Помісної Церкви”.

Миротворець – це неурядова організація, що займається дослідженням ознак злочинів проти основ національної безпеки України, миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку.

Нещодавно до бази потрапили керуючий справами УПМ МП митрополит Антоній (Паканич) та єпископ цієї релігійної організації Віктор (Коцаба). Обидвох також звинуватили в антиукраїнській діяльності та протидії створенню Єдиної Помісної Церкви.

“РЕЛІГІЙНА ПРАВДА”

Comments are closed.