Поліція у російському Санкт-Петербурзі проводить перевірку за фактом обкрадання місцевого штабу козаків, які в організації злочину підозрюють свого колишнього отамана, розжалуваного через членство в ордені тамплієрів.

“Проводиться перевірка, за результатами якої буде прийнято процесуальне рішення”, – повідомляє “Інтерфакс” з посиланням на прес-службу ГУ МВС по Петербургу і Ленінградській області.

8 травня наказний отаман Санкт-Петербурзького окремого козацького товариства “Козача варта” Віталій Царьков звернувся у 28-й відділ поліції і повідомив, що виявив на робочому місці за адресою: Борова вулиця, 35-37, відсутність антикварних предметів зброї. А саме: зникли шашки, шаблі, кавалерійський карабін, нагайки, свистовий горн. Також був викрадений мальтійський кинджал. При цьому двері і вікна пошкоджені не були.

“Зі штабу була викрадена частина майна. Як ми припускаємо, там були проведені якісь ритуальні дії: в приміщенні була розкидана тухла риба з відірваними головами, до хреста голови ради старих була пришпилена біла рукавичка. До цього ми виводили на чисту воду нашого попереднього отамана Юрія Бугайова. На дошці ганьби в штабі є плакати про те, що він вже досить давно перебуває в масонському ордені суспільства тамплієрів і займає там високий пост командора. Ми дізналися про це нещодавно і категорично поставили питання про те, що православна людина не може там перебувати”, – повідомив Царьков.

Він зазначив, що козаки не звинувачують Бугаєва в причетності до нападу на штаб, але схильні його підозрювати, про що повідомили поліції.

“20 травня у нас буде в Олександро-Невській лаврі переобрання отамана на козацькому колі. Інцидент зі штабом стався саме напередодні виборів. Ми вже давно ставимо питання про зняття Бугаєва з посади”, – додав співрозмовник.

Comments are closed.