Україна зараз знаходиться дуже близько до отримання Томосу про створення Єдиної Помісної Автокефальної Церкви. Про це під час робочого візиту на Київщину повідомив Президент України Петро Порошенко, передає УНН.

“Я хочу наголосити, ми зараз знаходимось дуже близько, дуже-дуже близько до здійснення цієї мрії. Ніхто не вірив, що мені за тиждень вдасться зібрати голоси в Парламенті. Ніхто не вірив, що представники всіх українській церков зберуться за одним столом і підтримають моє звернення. Я дуже сподіваюсь, що за Божою допомогою, він допоможе нам, українцям, нарешті отримати Томос про Єдину Помісну Автокефальну Церкву”, – заявив Порошенко.

Нагадаємо, 19 квітня депутати Верховної Ради проголосували за постанову щодо звернення президента до Вселенського Патріарха Варфоломія про надання томосу про автокефалію Православної Церкви в Україні.

17 квітня президент Петро Порошенко зібрав лідерів парламентських фракцій і заявив, що звернеться до Вселенського Патріарха Варфоломія з проханням проголосити автономію Української Помісної Автокефальної Церкви.

Comments are closed.