Учасники Синоду Російської Православної Церкви обгорили українське питання щодо автокефалії, хоча воно не стояло на порядку денному. Члени Синоду висловили підтримку УПЦ МП у протидії отриманню автокефалії Українською Церквою. Про це повідомляє офіційний сайт РПЦ.   

«Питання не перебувало на порядку денному синоду. Однак, оскільки на ім’я Святійшого Патріарха надходять численні листи українських віруючих, питання було обговорено. Члени священного синоду наголосили, що воно лежить поза церковно-канонічного поля”, – сказав голова Відділу зовнішніх церковних зв’язків РПЦ митрополит Волоколамський Іларіон (Алфєєв).

Він вже вкотре повторив тезу про нібито втручання української влади у процес надання автокефалії. 

Неможливо допустити прийняття рішень канонічної церковної влади на підставі ініціатив неканонічних угруповань або світської влади, втручання якої у внутрішні справи Церкви неприпустимо. Надання статусу “паралельної” автокефальної Церкви розколу поза волею канонічної Церкви, на території якої він знаходиться, – це церковно-правовий нонсенс», – каже владика Іларіон.

За його словами, всі члени Священного Синоду висловили підтримку УПЦ МП.

У засіданні цього ж Синоду РПЦ взяв участь і глава УПЦ МП митрополит Онуфрій, а також  митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар.

Comments are closed.