Архієпископ Сімферопольський i Кримський УПЦ КП Климент (Кущ) заявив про грубе порушення прав затриманого в анексованому Росією Криму українського активіста Володимира Балуха. Про це йдеться в повідемленні на офіційному сайті УПЦ Київського Патріархату.

Владика вказав на те, що “йому не дозволяють зустрітися з затриманим українським активістом, хоча, як громадський захисник Балуха, він має таке право, а у СІЗО активісту не надається необхідна кваліфікована медична допомога, що спричинило погіршення стану його здоров’я”.

Сам український активіст написав звернення, в якому повідомляє, чому він вирішив почати голодовку, а також про те, як йому доводиться терпіти фізичні і моральні знущання з боку співробітників кримського СІЗО.

«Вітаю шановне Українство!

Користуючись нечастою нагодою звернутись до Вас, дозвольте мені окреслити цілі і перебіг протестної голодовки, в стані якої я знаходжусь. Жодного разу, за весь час перебування в полоні, я не вживав тюремної «баланди» і добровільно не зроблю цього за жодних обставин. 14 березня цього року, коли черговий наскрізь брехливий вирок у сфабрикованій проти мене справі набув «чинності», я прийняв рішення оголосити протестне голодування, як вияв свого особистого презирства до окупаційного режиму і їхніх жалких потуг будь що позбавити свободи всіх незгодних з їх ординсько-феесбешною «ідеологією» людиноненависті.15 березня мною було подано заяву на ім’я начальника СІЗО №1 м. Сімферополя з вимогою забезпечити належні умови для можливості здійснення свого права.

З 19 березня, пройшовши моральні знущання, крадіжку особистих речей і побої з боку деяких працівників СІЗО, мені нарешті вдалося домогтись офіційного визнання мого протесту із переведенням в окрему камеру. Та провокації і моральний тиск з метою дискредитувати мене і мій протест з того часу тільки посилилися. На 25-й день голодовки після консультації з Архієпископом Кримським Климентом, аби максимально унеможливити імовірність насильницького годування та не санкціонованого мною застосування медичних засобів життєзбереження організму, а також, аби не завдавати невиправного горя своїм рідним, мною було прийнято рішення перейти на інший режим протесту: з того дня я щоденно вживаю дві склянки вівсяного киселю, 50-70 г сухарів з чорного хліба і п’ю чай з медом.

Тільки Богові відомо, скільки ще триватиме це балансування на нульовий позначці, але на даний час інші методи викриття сутності процесів, які відбуваються в окупованому Московією Українському Криму, мені недоступні. Сподіваюсь на Ваше розуміння.

Слава України! Щиро Ваш, Володимир Балух.»

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”bc9bnsq1g5″ data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”63zyst2p4q” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_gallery shortcode_id=”2hqetew0ao” layout=”slider” image_size_slider=”full” slider_effect=”slide” slider_autoplay=”true” slider_slideshow_speed=”7″ slider_animation_speed=”600″ slider_pause_on_hover=”true” slider_rewind=”true” slider_rewind_speed=”1000″ slider_nav_control=”true” slider_nav_arrow=”true” animation_delay=”0″]17509|http://religionpravda.com.ua/wp-content/uploads/2018/05/балух-150×150.jpg,17510|http://religionpravda.com.ua/wp-content/uploads/2018/05/балух1-150×150.jpg[/cmsmasters_gallery][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Comments are closed.