Священик УПЦ МП Олексій Зощук, який “здійснює свою професійну діяльність” з командою “чорних піарників” так званого “Союзу православних журналістів” (СПЖ, анонімна організація, що відстоює інтереси УПЦ МП і очорняє інші конфесії України), нещодавно “вимушено” провів час на дорогому курорті за кордоном – і буде судитися. Однак не з тими, хто відправив його на курорт, а з тими, хто викрив його розкішний відпочинок, пише “Релігія в Україні”.

Як писала “Релігійна правда”, 12 травня 2018 року український сайт “Обозреватель” з посиланням на співтовариство “Релігійний інсайдер” опублікував дані, згідно з якими священик УПЦ МП Олексій Зощук з смт. Нова Ушиця Хмельницької області витратив в лютому на відпочинок з дружиною і двома дітьми в п’ятизірковому готелі “Rixos Bab Al Bahаr” Об’єднаних Арабських Еміратів близько 100 000 гривень.

За даними авторів, в лютому він провів відпустку з дружиною і двома дітьми в п’ятизірковому готелі “Rixos Bab Al Bahаr”, який вважається одним із найдорожчих курортів Об’єднаних Арабських Еміратів.

“Якщо добре придивитися, отця Олексія Зощука легко переплутати з олігархом: особисті водії, дорогі автомобілі, елітні курорти …”, – йдеться у повідомленні.

Також стверджується, що священик, який занесений в електронну базу громадського сайту “Миротворець” за пропаганду “русского мира” в Україні, “в кінці квітня зі своїм помічником відправився у Москву на зустріч з куратором ФСБ для отримання вказівок та обговорення стратегії інформаційно-пропагандистської війни проти України і зриву процесів створення єдиної помісної Української Православної Церкви”.

За молодого батюшку, пише “Релігія в Україні”, заступилася організація “Громадський правозахист”, очолювана Олегом Денисовим, радником з правових питань Київської митрополії УПЦ МП.

Вона називає звинувачення “спланованою наклепницької інформаційної пропагандою щодо священнослужителя” і нагадує, що раніше ієрей Олексій “став жертвою нападу з боку радикалів С14, які увірвалися в офіс інформаційного агентства «Союз православних журналістів», з яким священик О. Зощук здійснює свою професійну діяльність“.

За версією захисників священика, “на адресу сім’ї священика Олексія Зощук почали надходити погрози, які були оцінені як реальні, – і йому було надано фінансову допомогу з боку приватної особи, – в результаті чого він і опинився в місці, яке сам священик не обирав для свого “відпочинку”.

Таким чином, якась приватна особа допомогла священику Олексію Зощуку бігти з України від переслідування, обрала місцем його вимушеного вигнання дорогий курорт в Об’єднаних Арабських Еміратах, помістила його туди і заплатила за перебування там.

Тепер куратор пропагандистського блоку УПЦ МП Олексій Зощук подає на журналістів до суду за наклеп на свою адресу. Православні захисники особливо підкреслюють, що ЗМІ не мали права без дозволу священика публікувати його приватні фотографії з курорту, це є кримінальним злочином. У даній справі вже подано заяву про відкриття кримінального провадження, також ведеться підготовка цивільного позову до засобів масової інформації, “винним у розпалюванні наклепницької кампанії проти священнослужителя”.

Comments are closed.