Скарги до Патріарха Варфоломія, які керівництво УПЦ МП просило заповняти власних вірян, видавалися десятками в одні руки. Відповідне відео виклали на сторінці “Українська Помісна Православна Церква” в Facebook. В листівках, нагадаємо, вірні Московського Патріархату нібито протестують проти надання Томосу про автокефалію Українській Церкві.

Як йдеться в повідомленні cпільноти, “відео наочно демонструє, як в РПЦ в Україні (УПЦ МП – ред.) заповнювали ядерні листівки до Патріарха Варфоломія. Можна було написати і не від себе!”.

“Попередньо їхні активісти звітували про перші 10 тисяч зібраних підписів, проте ніхто не говорить про якість і достовірність! Вважаю, що більшість тих підписів – фальсифікат!”, – пише автор повідомлення у спільноті.

На відео чоловік від виглядом вірянина УПЦ МП в храмах на Донеччині заходить в церкви та просить видати йому бланки-звернення до Патріарха Варфоломія. Зокрема, у храмі Московського Патріархату у місті Сєвєродонецьк відбувся наступний діалог між нібито вірянином та служницею церкви:

–  Я штук 25-30 візьму?

–  Будь ласка. Але постарайтеся якомога швидше принести!

–  А можна я за своїх знайомих заповню?

– Заповніть. Тільки, можливо, там якось почерк…

Подібна ситуація повторилася і в інших храмах УПЦ МП.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”tos6hdwbgl” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”anzpvdehch” data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”zsl512huqr”]PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3ZpZGVvLnBocD9ocmVmPWh0dHBzJTNBJTJGJTJGd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbSUyRnVwcGMua3AlMkZ2aWRlb3MlMkYxNzk4NzY2NTEwMTgyNTY3JTJGJnNob3dfdGV4dD0wJndpZHRoPTU2MCIgd2lkdGg9IjU2MCIgaGVpZ2h0PSIzMTUiIHN0eWxlPSJib3JkZXI6bm9uZTtvdmVyZmxvdzpoaWRkZW4iIHNjcm9sbGluZz0ibm8iIGZyYW1lYm9yZGVyPSIwIiBhbGxvd1RyYW5zcGFyZW5jeT0idHJ1ZSIgYWxsb3dGdWxsU2NyZWVuPSJ0cnVlIj48L2lmcmFtZT4=[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

Нагадаємо, як писала “Релігійна правда”, Українська Православна Церква Московського Патріархату надіслала єпархіям сотні тисяч листівок, які віряни мають заповнити та надіслати у вигляді звернення до Вселенського Патріарха Варфоломія.

У бланках від імені вірників очільники УПЦ МП просять “не узаконювати розкол”, протестують проти втручання влади у справи Церкви та створення Єдиної Помісної Церкви. Окрім того, священикам розіслали пам’ятки, як пояснити людям, чому вони мають звернутися до Вселенського Патрірха.

Comments are closed.