У Волновасі на Донеччині освятили храм Київського Патріархату, побудований на честь 18-х загиблих бійців 51-ї окремої механізованої бригади. Церкву Святого Миколая Чудотворця звели неподалік того місця, де 22-го травня 2014 року бойовики розстріляли українських захисників. Про це повідомляє РІСУ з посиланням на 5 канал.

Це була перша масштабна операція терористів Безлера, які вирішили не обмежуватися бойовими діями поблизу Слов’янська, а розповсюдити їх на територію всього Донбасу. Загиблі воїни – з Волинської області.

Тому саме мешканці Західної України ініціювали на Донеччині будівництво храму на честь загиблих земляків. Гроші – 5 млн грн – збирали по всій країні. Лише жителі Волновахи пожертвували майже півмільйона.

“За рік з капсули, яка була просто закопана в землю, ми маємо прекрасний храм, вже повністю збудований і облаштований, щоб тут проводили служби. Маємо дзвіницю і маємо гуманітарний центр, в якому буде продовжуватися співпраця між Луцьком і Волновахою”, – зазначив координатор з будівництва храму Тарас Яковлев.

“Давайте робити те, що нас об’єднує – служити своїй Батьківщині. Це буде звершуватися на славу Божу і в пам’ять тих хлопців, які віддали своє життя за суверенітет і незалежність нашої вільної Української держави”, – заявив митрополит Луцький і Волинський УПЦ КП Михаїл (Зінкевич).

Comments are closed.