Митрополит Феодосійський і Керченський УПЦ МП Платон звершив чин освячення незаконно побудованого Росією – Кримського мосту, повідомляють РІА Новини. Про це повідомив директор науково-освітнього центру “Центр морських досліджень і технологій” Дмитро Татарков.

За його словами, чин освячення був здійснений у вівторок під час морського переходу через Кримський міст на Аршинцевську косу, який проводився в рамках старту науково-освітньої експедиції “Крымская кругосветка”.

“Маршрут експедиції пройшов під арками Кримського мосту. Ми приурочили старт морської складової нашої експедиції до його відкриття. Митрополит Платон був на борту яхти, освятив міст, поговорив з хлопцями нашого загону і благословив експедицію. Це дуже цікава подія, що підкреслює духовно-просвітницьку суть і виховну складову експедиції”, – сказав Татарков.

Експедиція проводиться з ініціативи відомого російського мандрівника і протоієрея РПЦ Федора Конюхова, благодійного фонду “Православний Крим” і благодійного фонду Федора Конюхова “Зелена планета”.

У ній бере участь дослідницька команда, до якої увійшли студенти та викладачі з 18 провідних вітчизняних університетів і науково-дослідних інститутів Російської академії наук. Маршрут експедиції буде складатися з п’яти етапів: “Кіммерія”, “Таврика”, “Херсонесіда”, “Скіфія”, “Феодоро” і двох маршрутів – морського і сухопутного.

7 травня митрополит Платон під час перельоту на гігантському тепловому аеростаті “Росія” освятив з повітря Керченську протоку.

15 травня окупанти відкрили Керченський міст. У відповідь Україна подала позов до Міжнародного арбітражного суду з приводу будівництва.

Comments are closed.