Синод Української Православної Церкви Московського Патріархату, засідання якого відбулося 25 травня 2018 року в Свято-Успенській Києво-Печерській Лаврі під головуванням митрополита Онуфрія, прийняв рішення про обрання нових вікарних єпископів для Київської Митрополії та Горлівської єпархії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ. 

Зокрема, “єпископом Макарівським, вікарієм Київської Митрополії ухвалили бути архімандриту Гедеону (Харону Юрію Самуїловичу), наміснику Різдва Пресвятої Богородиці Десятинного чоловічого монастиря м. Києва”.

Окрім того, заслухавши рапорт митрополита Горлівського і Слов’янського Митрофана, Священний Синод обрав єпископом Добропільським, вікарієм Горлівської єпархії, архімандрита Спиридона (Головастова Сергія Миколайовича), клірика Горлівської єпархії УПЦ МП.

Нагадаємо, очільник захоплення представниками УПЦ МП території Національного музею історії в Києві отець Гедеон (Юрій Харон) має громадянство Росії та прикривається нелегальним українським паспортом. Цю інформацію оприлюднив на своїй сторінці у Facebook нардеп Ігор Луценко.

Харон є власником двох квартир та двох дорогих автомобілів.

У розпорядженні “Релігійної правди” опинилися документи контролюючих органів за період з 2004 до 2014 року. З висновків і перевірок чисельних комісій стає зрозуміло, що у “Десятинного монастиря”, настоятелем якого є о.Гедеон, взагалі відсутні будь-які документи на землю, а будували культову споруду на залишках старовинних фундаментів Десятинної Церкви без жодного погодження.

Comments are closed.