Монах-волонтер, активіст “Правого сектора” Олексій Цимбалюк, колишній ієродиякон Української Православної Церкви Московського патріархату та Української Православної Церкви Київського Патріархату Аристарх повідомив, що є тією людиною, якій замовили вбивство російського журналіста Аркадія Бабченка, після чого він звернувся до Служби безпеки України.

“СБУ мене не кинуло, в мене все добре… Після оприлюднення запису отримання мною авансу за вбивство людини, без зміни мого голосу шифруватися сенсу не бачу”, – написав Олексій Цимбалюк на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

[cmsmasters_row data_shortcode_id=”r4p3ik1nvb” data_padding_bottom_mobile_v=”0″ data_padding_top_mobile_v=”0″ data_padding_bottom_mobile_h=”0″ data_padding_top_mobile_h=”0″ data_padding_bottom_tablet=”0″ data_padding_top_tablet=”0″ data_padding_bottom_laptop=”0″ data_padding_top_laptop=”0″ data_padding_bottom=”50″ data_padding_top=”0″ data_bg_parallax_ratio=”0.5″ data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center” data_color=”default” data_bot_style=”default” data_top_style=”default” data_padding_right=”3″ data_padding_left=”3″ data_width=”boxed”][cmsmasters_column data_width=”1/1″ data_shortcode_id=”q67j0iua11″ data_animation_delay=”0″ data_border_style=”default” data_bg_size=”cover” data_bg_attachment=”scroll” data_bg_repeat=”no-repeat” data_bg_position=”top center”][cmsmasters_html shortcode_id=”ao45q3btmc”]PGlmcmFtZSBzcmM9Imh0dHBzOi8vd3d3LmZhY2Vib29rLmNvbS9wbHVnaW5zL3Bvc3QucGhwP2hyZWY9aHR0cHMlM0ElMkYlMkZ3d3cuZmFjZWJvb2suY29tJTJGcGVybWFsaW5rLnBocCUzRnN0b3J5X2ZiaWQlM0QyMTA4MTIzMzY5NDcyODI5JTI2aWQlM0QxMDAwMDgyNTU1ODc2Njkmd2lkdGg9NTAwIiB3aWR0aD0iNTAwIiBoZWlnaHQ9IjI5MCIgc3R5bGU9ImJvcmRlcjpub25lO292ZXJmbG93OmhpZGRlbiIgc2Nyb2xsaW5nPSJubyIgZnJhbWVib3JkZXI9IjAiIGFsbG93VHJhbnNwYXJlbmN5PSJ0cnVlIiBhbGxvdz0iZW5jcnlwdGVkLW1lZGlhIj48L2lmcmFtZT4=[/cmsmasters_html][/cmsmasters_column][/cmsmasters_row]

При цьому він зазначив, що дав підписку про нерозголошення, тому “ніяких інтерв’ю найближчим часом не буде”.

“Прекрасно, що в службі (СБУ – ред.) працюють талановиті молоді опери, до яких спокійно йдеш з інформацією про замовлення на вбивство. Звертаєшся і не боїшся, що тебе зіллють тим же замовникам за $$$$. Чесно, не знаю, як складеться моя доля далі, трохи на нервах. Але точно знаю, що оперативник, який усю цю справу тягнув на собі, слідчий у справі – люди честі. Люди, які реально пашуть для того, щоб життя в Україні було безпечним”, – написав Цимбалюк.

Олексій Цимбалюк

Він зазначив, що СБУ вперше “вдарила по зубах на випередження”. “Не шукають вбивцю, це завжди непросто, особливо якщо працюють люди, особисто ніяк не пов’язані з жертвою. Вперше ми їх, а не вони нас, і це прекрасно”, – резюмував Цимбалюк.

Олексій Цимбалюк брав участь в антитерористичній операції на сході України і, за даними облікового запису у Facebook, наразі проживає в Одесі.

29 травня спочатку ЗМІ, а потім і представники влади України повідомили, що російського журналіста Аркадія Бабченка, який з 2017 року працював на телеканалі ATR у Києві, нібито застрелили на сходовій клітці його будинку в столиці України. Наступного дня глава СБУ Василь Грицак заявив, що інформація про “вбивство” журналіста була частиною спецоперації українських правоохоронців, спрямованої на запобігання замаху на журналіста, а сам Бабченко вийшов до присутніх на брифінгу представників ЗМІ.

Під час брифінгу В.Грицак повідомив про затримання в Києві в середу організатора “вбивства” Аркадія Бабченка, який запропонував своєму знайомому учаснику АТО $30 тис. і передав йому $15 тис. за безпосереднє виконання злочину, на що той погодився. Загалом організатор цього злочину говорив про усунення 30 осіб в Україні, а скоєне “вбивство” Бабченка було пробним.

Comments are closed.