Ув’язнений український режисер Олег Сенцов спочатку відмовився від зустрічі з архієпископом Сімферопольським і Кримським УПЦ КП Климентом, який з благословення Патріарха Філарета поїхав до ув’язненого, а потім дав згоду на побачення.

Про відмову у Facebook повідомила двоюрідна сестра в’язня Наталія Каплан, пише Українська правда.

“Олег категорично відмовився”, – написала вона.

Каплан зазначила, що владика Климент “багато робить, в тому числі для політв’язнів” і що він хотів зустрітися з режисером “з добрих спонукань”. Водночас, за словами сестри, була домовленість, що вона спочатку запитає, чи хоче Сенцов цієї зустрічі.

“Все-таки Олег не є прихильником релігії, причому будь-якої”, – написала Каплан.

У коментарях вона також заперечила можливий тиск на Сенцова щодо цього рішення.

“Знаючи Олега… це його рішення”, – додала його сестра.

Пізнеше ув’язнений український режисер Олег Сенцов погодився на зустріч з архієпископом. Про це повідомила двоюрідна сестра Сенцова Наталія Каплан у Facebook.

“Підсумок. Олег все-таки погодився на зустріч з Климентом”, – написала вона.

25 серпня 2016 року українського режисера Олега Сенцова засудили загалом до 20 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до здійснення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв’язнів, які перебувають на території РФ.

Comments are closed.