Ув’язнений український режисер Олег Сенцов погодився на зустріч з архієпископом Сімферопольським і Кримським УПЦ КП Климентом, бо захотів сповідатися.

Про це йдеться у заяві Сенцова, оприлюдненій на сайті “Голос Криму“.

“Про надання можливості віросповідань. Я, Сенцов Олег Геннадійович прошу допустити до мене відповідно до ст. 14 ДВК РФ священика Климента. Так як у мене несподівано виникла необхідність сповідатися”, – пише український режисер.

Попередню заяву про відмову від зустрічі із архієпископом Сенцов просить вважати недійсною.

“Спеціальну заяву про відмову побачення з ним, написану раніше, прошу вважати недійсною, так як був невірно інформований про право на побачення зі священиком. Дану заяву подаю через адвоката Дінзе Д. В.”, – зазначив Сенцов.

Як повідомляла “Релігійна правда”, раніше, 1 червня 2018 р., предстоятель УПЦ КП Патріарх Філарет підписав лист до начальника колонії «Білий ведмідь» м. Лабитнангі у Росії, де утримується політичний в‘язень Олег Сенцов.

Пізніше стало відомо, що Олег Сенцов спочатку відмовився від зустрічі з архієпископом Сімферопольським і Кримським УПЦ КП Климентом, а потім дав згоду на побачення.

25 серпня 2016 року українського режисера Олега Сенцова засудили загалом до 20 років ув’язнення у колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до здійснення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв’язнів, які перебувають на території РФ.

Comments are closed.