18 червня 2018 року Предстоятель УПЦ МП митрополит Онуфрій здійснив хіротонію намісника скандального самобуду біля рештків Десятинної церкви архімандрита Гедеона (Харона) в єпископа Макарівського, вікарія Київської Митрополії. Про це повідомляє Інформаційно-просвітницький відділ УПЦ МП.

Рішення про призначення нового вікарного архієрея Київської Митрополії, нагадаємо, синод УПЦ МП ухвалив 25 травня 2018 року.

Митрополиту Онуфрію співслужили намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павел, митрополит Чернігівський і Новгород-Сіверський Амвросій, намісник Почаївської Лаври митрополит Почаївський Володимир, архієпископ Яготинський Серафим, архієпископ Ровеньківський і Свердловський Пантелеімон, архієпископ Львівський і Галицький Філарет, архієпископ Боярський Феодосій, архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент, єпископ Фастівський Даміан, єпископ Васильківський Миколай, єпископ Арцизький Віктор, єпископ Баришівський Віктор, єпископ Білогородський Сильвестр, єпископ Добропільський Спиридон, намісник Десятинного монастиря єпископ Макарівський Гедеон, а також духовенство Київської єпархії.

За Літургією, як повідомляє сайт УПЦ МП, була піднесена сугуба молитва про мир в Україні.

На завершення богослужіння Предстоятель Московського Патріархату звернувся до єпископа Макарівського Гедеона зі словом і вручив йому архієрейський жезл. За традицією ієрарх подав віруючим своє перше архіпастирське благословення.

Нагадаємо, очільник захоплення представниками УПЦ МП території Національного музею історії в Києві отець Гедеон (Юрій Харон) має громадянство Росії та прикривається нелегальним українським паспортом. Цю інформацію оприлюднив на своїй сторінці у Facebook нардеп Ігор Луценко.

Харон є власником двох квартир та двох дорогих автомобілів.

У розпорядженні “Релігійної правди” опинилися документи контролюючих органів за період з 2004 до 2014 року. З висновків і перевірок чисельних комісій стає зрозуміло, що у “Десятинного монастиря”, настоятелем якого є о.Гедеон, взагалі відсутні будь-які документи на землю, а будували культову споруду на залишках старовинних фундаментів Десятинної Церкви без жодного погодження.

Comments are closed.