Текст звернення архієреїв УПЦ МП, які вчора зібралися в Києво-Печерській лаврі, підписалися під заявою про недопустимість автокефалії примусово. Про це йдеться у дописі на сторінці спільноти “Підрясник” у Facebook.

“В кращих традиціях «совка» архієреї підписували його примусово та без тексту”, – зазначено у повідомленні, додавши. що текст писався пізніше.

Також зазначено, що митрополит Онуфрій сказав, що серед присутніх є 8 «зрадників», не називаючи при цьому конкретних імен, та попросив їх встати.

“Ніхто не встав. Онуфрій сказав, імена йому все одно відомі, а “злив” їх особисто Патріарх Варфоломій під час зустрічі з паламарем Новинським та його кишеньковими архієреями”, – пишуть автори. 

Також на зібранні архієреїв УПЦ МП, як зазначено у повідомленні, знайшли крайнього.

“Ця номінація традиційно лишилася за Олександром Драбинком, який був відсутній. Прагнення незалежності від Москви – найтяжчий гріх”, – йдеться у дописі.

Митрополит Софроній єдиний, хто відкрито не побоявся висловити свою позицію на підтримку від’єднання від РПЦ. На нього одразу ж накинувся, як зазначено у публікації, митрополит Одеський УПЦ МП Агафангел, “який не потерпить нанесення шкоди геополітиці РФ”.

Comments are closed.