Ікона Спасителя виникла на дерев’яній полиці в шафі, в оселі віруючих Рівненської єпархії УПЦ МП, які проживають в селищі Квасилів. Про це пише неофіційний рупор Московського Патріархату так звана “Спілка православних журналістів”, автори якої часто стають свідками різноманітних “чудес”.

Цього разу дивний відбиток помітили дві сестри з родини Годлевських під час ремонту у своїй квартирі.

Як розповідає старша Юля, стару шафу вирішили перевезти до приватного будинку, бо замовили нові меблі. І коли його готували до установлення, витирали пил та мили полиці, звернули увагу на зображення.

«Я помітила малюнок, як чорнилом мальований. Спочатку навіть не помітила, що це образ Спасителя, – розповідає Юля. –- Намочила ганчірку і давай терти, тільки малюнок не відмивався. Коли я добре придивилась, то помітила, що це – лик Іісуса Христа. У мене побіг мороз по шкірі, і я покликала родичів».

Усі разом, розглянувши ікону, висунули припущення, що бабуся, якій шафа належала, могла покласти на поличку календар або ікону і вона відбилась на дерев’яній поверхні.

Однак, після ретельного відтирання та навіть спроб зішкребти зображення, цю версію відкинули.

Родина Годлевських вийняла полку із відображеним ликом Спасителя з шафи і спостерігала за ним кілька днів поспіль. З кожним днем, розповідають дівчата, ікона ставала яскравіше та навіть додала в кольоровій гамі.

Про надзвичайне явлення ікони на дерев’яній полиці в шафі Годлевські повідомили місцевому священику, протоієрею УПЦ МП Роману Леошеку. Батюшка переніс образ в храм і встановив на аналої для поклоніння.

Додамо, що “СПЖ” створена в 2015 році, як приватна ініціатива православних християн. Інтернет-видання активно висвітлює діяльність УПЦ МП і доволі часто публікує фейки. В 2016 році з’явилася інформація, що до фінансування “Спілки православних журналістів” має відношення донецький бізнесмен, якого підозрювали у фінансуванні тероризму.

Нещодавно автори “СПЖ” стали свідками, як розп’яття біля будівлі українського парламенту замироточило під час молебню за збереження християнських сімейних цінностей.

За дивним збігом обставин, попередній такий випадок віруючі зафіксували 18 травня 2017 року під час молитовного стояння біля парламенту у зв’язку з небезпекою ухвалення, на думку Московського Патріархату, антицерковних законів №№ 4128, 4511.

Comments are closed.