Минулого тижня до журналістів звернулися жителі села Чорнотисів на Закарпатті і повідомили, що невідомі жорстоко побили і пограбували місцевого священика – настоятеля Свято-Вознесенського храму УПЦ МП протоієрея Єфрема Росоху, пише transkarpatia.net.

За словами селян, священик проживає у церковній фарі одразу біля храму.

“Завжди на службу він приходить раніше за всіх. От і того дня у вівторок вранці у храмі зібралися односельці, котрі прийшли помолитися за упокій душі померлого родича. Коли священик, котрий стояв обличчям до вівтаря, повернувся до прихожан – ті жахнулися: на його обличчі живого місця не було – все в синцях, а сам отець Єфрем ледве на ногах тримався”, – пише видання.

Люди одразу викликали швидку допомогу, але настоятель храму погодився поїхати з ними у лікарню тільки після закінчення служби Божої.

Збентежені люди того ж дня викликали поліцію.

“Спочатку поліцейські відмовлялися заходити в дім без дозволу його мешканця. Проте селяни наполягали на своєму, аргументуючи, що фара – власність церковної громади, а не священика, котрий у ній проживає”, – йдеться у повідомленні.

Зайшовши усередину, правоохоронці побачили невеликий безлад – ніби хтось щось шукав.

Багато крові було у спальній кімнаті. Очевидно, що саме там, як пише видання,  нападник застав літнього священика. Також сліди крові були у ванній.

Підтвердити чи спростувати факт пограбування виданню отець Єфрем Росоха не може, бо перебуває у травматологічному відділенні райлікарні. Розглядали і версію, що, можливо, 78-річний священик упав зі сходів, але вона не підтвердилася – на них крові немає.

«Пацієнт середньої важкості. Закрита черепно-мозкова травма із забоєм головного мозку легкого ступеню, забійна гематома обличчя зліва, закриті переломи кістки носа та скуленої кістки зліва. Ретроградна амнезія (тобто, пацієнт не пам’ятає, як з ним сталося нещастя). Наразі його стан задовільний», – повідомив лікар травматологічного відділення райлікарні Владислав Сігеті.

У міліції за даним фактом відкрили кримінальне провадження. Триває слідство.

Comments are closed.